Τα τζάκια καλοριφέρ είναι σύγχρονες και προηγμένες τεχνολογικά εστίες που συνδυάζουν την αισθητική και τη ζεστασιά ενός τζακιού με την αποδοτικότητα και την ευκολία της θέρμανσης με καλοριφέρ.

ΤΖΑΚΙ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Το τζάκι καλοριφέρ αποτελεί σύγχρονη ενεργειακή εστία υψηλής απόδοσης, με χιτώνια όπου κυκλοφορεί νερό. Προϋποθέτει εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης με σώματα καλοριφέρ, με την οποία συνδέεται (υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης και με ενδοδαπέδια θέρμανση).

Το τζάκι καλοριφέρ λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το ενεργειακό τζάκι με τη διαφορά ότι ο ενσωματωμένος εναλλάκτης θερμότητας (συσκευή µε την οποία επιτυγχάνεται η µεταφορά ενέργειας από ένα ρευστό υψηλής θερµοκρασίας σε ένα άλλο ρευστό χαµηλότερης θερµοκρασίας) διοχετεύει την ενέργεια που παράγεται από την καύση της καύσιμης ύλης στο νερό. Ο εναλλάκτης μπορεί να βρίσκεται πίσω από το χώρο καύσης και σε επαφή με συτόν ή στη ροή των καυσαερίων με τη μορφή σωλήνων. Στη συνέχεια το νερό τροφοδοτεί μέσω κυκλοφορητή τα σώματα καλοριφέρ και με αυτό τον τρόπο θερμαίνονται ομοιόμορφα οι χώροι του σπιτιού όπου υπάρχουν σώματα καλοριφέρ αλλά και το νερό χρήσης.

Τα τζάκια καλοριφέρ μπορούν να θερμάνουν χώρους από 50 μέχρι 300 τ.μ. Λειτουργούν αυτόνομα αλλά και σε συνδυασμό με λέβητα πετρελαίου ή αερίου, ανάλογα με τις ανάγκες του καταναλωτή.

Copyright TzakiaEnergeiaka.com | All rights reserved.