Πριν πάρετε την τελική σας απόφαση ανάμεσα σε παραδοσιακό ή ενεργειακό τζάκι, τζάκι καλοριφέρ, ή σόμπα είναι χρήσιμο να υπολογίσετε το κόστος αγοράς και χρήσης που θα έχετε με κάθε επιλογή.

ΤΙΜΕΣ ΤΖΑΚΙΩΝ

ΤΙΜΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΜΠΕΣ

Το κόστος αγοράς και εγκατάστασης ενός τζακιού ή σόμπας δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια ή να προσεγγιστεί σε ικανοποιητικό βαθμό, πριν προσδιοριστούν πρώτα ο χώρος, οι θερμαντικές ανάγκες (μετρώνται σε kwh και σχετίζονται άμεσα με τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της περιοχής όπου βρίσκεται ο χώρος που θέλουμε να θερμάνουμε, τη θερμομόνωση του κτηρίου κτλ) και οι σχεδιαστικές προτιμήσεις.

Στην αγορά θα βρείτε τζάκια και σόμπες με νέες τεχνολογίες που μπορούν να καλύψουν μέχρι και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Οι τιμές τους όπως είναι κατανοητό ποικίλουν. Σε γενικές γραμμές οι τιμές των ενεργειακών τζακιών και σομπών είναι υψηλότερες σε σχέση με αυτές ενός παραδοσιακού τζακιού. Πριν πάρετε όμως την τελική απόφαση ανάμεσα σε παραδοσιακό ή ενεργειακό τζάκι, τζάκι κασέτα, τζάκι καλοριφέρ, σόμπα κ.τ.λ. χρειάζεται να λάβετε υπόψη εκτός από το κόστος κτήσης και εγκατάστασης την εξοικονόμηση που θα έχετε με τις ενεργειακές πηγές θέρμανσης χάρη στη μεγαλύτερη θερμική τους απόδοση και συνεπώς την οικονομία στα καύσιμα, την μειωμένη ανάγκη συντήρησης εξαιτίας των περιορισμένων εκπομπών αερίων (αιθάλη κ.τ.λ.) καθώς και ορισμένα σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως την ασφάλεια που προσφέρουν και τον οικολογικό τους χαρακτήρα.

Μετά την «ηλεκτρονική» σας έρευνα, προτείνουμε να επισκεφθείτε έμπειρους, πιστοποιημένους και αξιόπιστους επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι θα σας παρέχουν εξυπηρέτηση, τεχνική υποστήριξη και εγγύηση στην επιλογή της λύσης που σας ταιριάζει. Ορισμένα μάλιστα καταστήματα της αγοράς είναι πρόθυμα να σας προσφέρουν και υπηρεσίες διακοσμητή εσωτερικού χώρου δίνοντας σας μια γεύση της νέας εικόνας του σπιτιού σας μέσω ειδικών αρχιτεκτονικών προγραμμάτων.

Copyright TzakiaEnergeiaka.com | All rights reserved.