Τα τζάκια χωρίς καμινάδα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν τη γοητεία και τη θαλπωρή ενός τζακιού, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν καπνοδόχο στον χώρο τους.

ΤΖΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑ

ΤΖΑΚΙΑ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ - ΑΙΘΥΛΙΚΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ

Το τζάκι χωρίς καμινάδα είναι μια μετεξέλιξη της παραδοσιακής εστίας, που δίνει λύση σε χώρους που δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσει καπνοδόχος. Είναι μια ευέλικτη και σύγχρονη συσκευή που λειτουργεί με βιοκαύσιμα και προσφέρει τη γοητεία της φλόγας, χωρίς τις τεχνικές δυσκολίες της εγκατάστασης ενός τυπικού τζακιού.

Ως τζάκια χωρίς καμινάδα προτείνονται συνήθως τα τζάκια βιοαιθανόλης ή αιθυλικής αλκοόλης, που αξιοποιούν καθαρές μορφές καυσίμου όπως η βιοαιθανόλη για τζάκι. Είναι εστίες που δε χρειάζονται καπνοδόχο, καθώς οι καύσιμες ύλες που αξιοποιούν, δεν αφήνουν στάχτη κατά την καύση τους. Το μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτές τις συσκευές είναι πως είναι εξαιρετικά ευέλικτες στην τοποθέτηση, εύκολες στην εγκατάσταση και απλές στη λειτουργία τους. Μπορούν να προσφέρουν την ομορφιά της φλόγας σε έναν χώρο που δε διαθέτει την υποδομή για κλασικό τζάκι. Επειδή η καύση τους δεν είναι ισχυρή, μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να ζεσταίνουν πολύ την ατμόσφαιρα και άλλες εποχές πέρα από το χειμώνα.

Η περιορισμένη θερμότητα που αποδίδουν στο χώρο είναι από την άλλη πλευρά και μία από τις αδυναμίες τους. Τα τζάκια αυτά δε μπορούν να θερμάνουν αποτελεσματικά εκτεταμένους χώρους, συνεπώς δε μπορεί να υπολογίζει κανείς μόνο σε αυτά για τη θέρμανση της οικίας ή του γραφείου του. Επίσης η καύσιμη ύλη για τις εστίες αυτού του τύπου δεν είναι η οικονμικότερη σε σχέση με άλλες μορφές τζακιών που στοχεύουν στην οικονομική απόδοση θερμότητας. Όμως αυτοί είναι ορισμένοι από τους λογικούς συμβιβασμούς που θα πρέπει να κάνει κάποιος, ο οποίος επιθυμεί να έχει την ομορφιά ενός ευέλικτου τζακιού στο χώρο του, χωρίς τους περιορισμούς της καπνοδόχου και τις δυσκολίες συντήρησης ενός κλασικού τζακιού.

Copyright TzakiaEnergeiaka.com | All rights reserved.