Η σωστή συντήρηση του τζακιού ή της σόμπας εξασφαλίζει ότι οι συσκευές θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, παρέχοντας θερμότητα με αποδοτικό τρόπο.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΖΑΚΙΟΥ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΜΠΑΣ

Σε γενικές γραμμές, είναι χρήσιμο να μην αμελούμε τους απλούς κανόνες καθαριότητας.

Καθημερινά χρειάζεται καθαρισμός του εσωτερικού της εστίας από τη στάχτη. Εξασφαλίστε ότι η συσκευή είναι σβηστή και κρύα όπως και η στάχτη και στη συνέχεια αφαιρέστε τη στάχτη με ένα μικρό σκουπάκι ή ειδική σκούπα για στάχτες (θα βρείτε εύκολα στην αγορά).

Καθαρίστε το κεραμικό κρύσταλλο όταν είναι κρύο. Προτιμήστε τον τρόπο που προτείνει ο κατασκευαστής. Σε αρκετά καταστήματα θα βρείτε ειδικά καθαριστικά για τα κρύσταλλα των πορτών των ενεργειακών τζακιών. Συμβουλευτείτε σχετικά το κατάστημα από όπου αγοράσατε το τζάκι σας.

Διατηρείστε σε καλή κατάσταση το μηχανισμό της πόρτας της εστίας με τακτική λίπανση χρησιμοποιώντας ειδικό λιπαντικό για υψηλές θερμοκρασίες.

Συνίσταται έλεγχος και καθαρισμός της καμινάδας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τόσο για την καλύτερη λειτουργία του τζακιού όσο και για τον περιορισμό κινδύνου πυρκαγιάς.

Copyright TzakiaEnergeiaka.com | All rights reserved.