Πριν πάρετε την τελική σας απόφαση ανάμεσα σε παραδοσιακό ή ενεργειακό τζάκι, τζάκι καλοριφέρ, ή σόμπα είναι χρήσιμο να υπολογίσετε το κόστος αγοράς και χρήσης που θα έχετε με κάθε επιλογή.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ - ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΖΑΚΙΩΝ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ - ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ

Όταν ένας άνθρωπος λάβει την απόφαση να αγοράσει ενεργειακό τζάκι, είναι βέβαιο πως θα βρει πλέον μια πληθώρα από προτάσεις και λύσεις για το χώρο του. Τόσο διαδικτυακά, όσο και σε μαγαζιά με φυσική παρουσία και βιτρίνα. Αυτή η ποικιλία, μπορεί να είναι επωφελής για τον καταναλωτή, μπορεί όμως να δημιουργήσει και πρόβλημα όταν στην αγορά υπάρχουν προϊόντα αμφίβολης ποιότητας και απόδοσης.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οικογένειες αγόρασαν τζάκι, βασισμένες σε εμφανιζόμενες από το κατάστημα αποδόσεις ή σε λίγες διαδικτυακές κριτικές τζακιών, ή με το κίνητρο μιας εμφανιζόμενης δήθεν "έκπτωσης" σε κάποιο πολυκατάστημα, διαπιστώνοντας στη συνέχεια πως το προϊόν που επέλεξαν, παρουσιάζει προβλήματα, ή δεν είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές που έδινε το κατάστημα και δεν καλύπτει τελικά τις ανάγκες τους. Έτσι το τζάκι που θεωρούσαν στη θεωρία φτηνό και συμφέρον, τους βγήκε στην πράξη πολύ ακριβό και ασύμφορο.

Για να αποφύγετε λοιπόν τις κακοτοπιές και τέτοιου είδους περιπέτειες και για να μην βρεθείτε να έχετε ξοδέψει χρήματα σε ένα μοντέλο αμφίβολης ποιότητας που βγάζει προβλήματα λειτουργίας από τα πρώτα χρόνια, υπάρχουν τρεις βασικές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε.

Η πρώτη κίνηση, είναι να κάνετε ένα φιλτράρισμα στα καταστήματα που μπορείτε να εμπιστευθείτε. Προτιμήστε καθετοποιημένα μαγαζιά, με παράδοση, καλό όνομα και εμπειρία στο χώρο του τζακιού. Ένας όμιλος με πολυετή παρουσία στο εμπόριο τζακιών, μπορεί να σας εξασφαλίσει καλύτερη υποστήριξη και να ενδιαφερθεί περισσότερο για τις ανάγκες σας, από ένα απρόσωπο πολυκατάστημα που θα αναθέσει σε κάποιους πωλητές βάρδιας την εξυπηρέτησή σας.

Η δεύτερη κίνηση που αξίζει να κάνετε, είναι να ρωτήσετε τί εγγυήσεις παρέχονται για τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν. Αν ένας κατασκευαστής έχει υψηλή αξιοπιστία και υψηλά standards κατασκευής και συναρμολόγησης στα προϊόντα του, τότε επιλέγει να τα καλύψει με περισσότερα χρόνια εγγύησης. Άρα λοιπόν, όταν βλέπετε μακροχρόνιες εγγυήσεις από σοβαρά εργοστάσια της Ευρώπης, και από χώρες με καλή παράδοση στην κατασκευή τζακιών, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, μπορείτε να κρίνετε πως το προϊόν, είναι υψηλότερης ποιότητας και έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να αντέξει στο χρόνο και να "βγάλει τα χρήματά του".

Η τρίτη κίνηση που μπορείτε να κάνετε για να φιλτράρετε ακόμα περισσότερο την επιλογή σας, είναι να ζητήσετε επίμονα να δείτε τις πιστοποιήσεις που έχουν τα τζάκια, για το ποσοστό απόδοσης, την ισχύ τους και τις υπόλοιπες προδιαγραφές τους. Ζητήστε αντίγραφο και ελέγξτε αν η πιστοποίηση εκδίδεται από γνωστό ευρωπαϊκό οργανισμό, όπως συμβαίνει σε μεγάλους ομίλους τζακιών, ή αν πρόκειται απλά για ένα χαρτί που έβγαλε ο κατασκευαστής ή το κατάστημα, για να διαφημίσει μια δήθεν "υψηλή απόδοση" του τζακιού.

Ακολουθώντας αυτές τις τρεις βασικές κινήσεις, αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητες να επιλέξετε ένα υψηλής ποιότητας ενεργειακό τζάκι, που θα σας προσφέρει ζεστασιά και θαλπωρή για καιρό, κάνοντας παράλληλα οικονομία στην καύσιμη ύλη και στο πορτοφόλι σας.

Copyright TzakiaEnergeiaka.com | All rights reserved.