Η καύσιμη ύλη του τζακιού είναι σημαντική για την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και τη μακροζωία ενός σύγχρονου τζακιού, γι' αυτό πρέπει να είναι καλά αποθηκευμένη, ξηρή και καθαρή.

ΞΥΛΕΙΑ

ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ ΤΖΑΚΙΟΥ

Η καύσιμη ύλη του τζακιού αποτελεί τον πόρο που τροφοδοτεί την εστία, αποδίδοντας την επιθυμητή θερμότητα στον χώρο. Η καύσιμη ύλη που θα χρησιμοποιήσετε στο τζάκι σας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς επηρεάζει άμεσα την απόδοση και τη λειτουργία του ίδιου του τζακιού, το περιβάλλον και τον προϋπολογισμό σας!

Το ξύλο ως καύσιμο υλικό αποτελεί από παλιά βασικό μέσο θέρμανσης των σπιτιών. Σήμερα, τα καυσόξυλα εξακολουθούν να έχουν μεγάλη ζήτηση με χρήση κυρίως στον οικιακό τομέα για την παραγωγή θερμότητας και θέρμανση χώρων.

Τα καυσόξυλα και το θρυμματισμένο ξύλο μετράται σε χωρικό κυβικό μέτρο (ο χώρος που καταλαμβάνεται από το ξύλο και τον αέρα που υπάρχει ως κενό διάστημα), σε χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού (μονάδα μέτρησης για τα στοιβαγμένα καυσόξυλα) και χωρικό κυβικό μέτρο χύδην (για τα μη στοιβαγμένα καυσόξυλα). Άλλα είδη ξύλου όπως τα σύμπηκτα (pellets) και τις μπριγκέτες θα τις βρείτε στην αγορά να πωλούνται πλέον σε τόνους ή κιλά.

Η ποιότητα της ξυλώδους καύσιμης ύλης εξαρτάται από την περιεχόμενη υγρασία (η οποία σχετίζεται με τη σχετική υγρασία του χώρου) και με τη θερμική αξία (η οποία εξαρτάται από το δασοπονικό είδος, την ηλικία, τη χημική σύσταση της ίδιας της ύλης).

Copyright TzakiaEnergeiaka.com | All rights reserved.