Πριν πάρετε την τελική σας απόφαση ανάμεσα σε παραδοσιακό ή ενεργειακό τζάκι, τζάκι καλοριφέρ, ή σόμπα είναι χρήσιμο να υπολογίσετε το κόστος αγοράς και χρήσης που θα έχετε με κάθε επιλογή.

ΠΕΛΛΕΤ

ΠΕΛΛΕΤ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΟΜΠΕΣ

Πέλλετ (pellet) και μπρικέτες: Εναλλακτική λύση για συμβατικά και ενεργειακά τζάκια, ξυλόσομπες, ξυλολέβητες, σόμπες – λέβητες, φιλική προς το περιβάλλον.

Πρόκειται για απόλυτα φυσικά προϊόντα τα οποία προέρχονται από οργανικά υλικά (υπολείμματα από βιομηχανία, χαρτί, παλλέτες, αγροτικά κατάλοιπα κ.α.), ανακυκλώσιμα (η στάχτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως λίπασμα σε φυτά), με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Τα πέλλετ και οι μπρικέτες αποτελούν μια ιδιαίτερα αποδοτική καύσιμη ύλη σταθερής ποιότητας με θερμική ισχύ 88-92%, λιγότερη υγρασία (μέχρι 4-6 φορές λιγότερη από το ξύλο, μπορεί να φθάσει και 2%) και με σαφώς λιγότερη στάχτη. Ανάβουν με προσάναμμα, δεν «σκάνε» και δεν πετάνε σπίθες.

Κυκλοφορούν σε μορφή κυλίνδρου, (τα πέλλετ σε πολύ μικρά κυλινδράκια, βλ. φώτο), οι μπρικέτες σε μεγαλύτερους κυλίνδρους, σε συσκευασίες συνήθως 15 κιλών (πέλλετ) και 2,5-10 κιλών (μπρικέτες), γεγονός που τις καθιστά εύκολες στη μεταφορά και την αποθήκευση.

Προκειμένου να συγκρίνει κανείς τα πέλλετ και τις μπρικέτες σε σχέση με άλλα είδη ξυλείας θα πρέπει να λάβει υπόψη πέρα από την τιμή πώλησης και τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν (π.χ. θερμογόνος δύναμη κ.τ.λ.).

Copyright TzakiaEnergeiaka.com | All rights reserved.