Η μετατροπή ενός παραδοσιακού ανοιχτού τζακιού σε ενεργειακό αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή βελτιώνοντας τη θερμική απόδοσης και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΖΑΚΙΩΝ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΠΛΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ

Τα καλά νέα για όσους έχουν ήδη συμβατικό τζάκι (παραδοσιακό, ανοιχτού τύπου από μαντέμι ή ατσάλι) είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής του σε ενεργειακό. Με τη μετατροπή ενός ανοιχτού τζακιού σε ενεργειακό, η εστία γίνεται σαφώς πιο αποδοτική και βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα της θέρμανσης του χώρου. Τα άσχημα νέα είναι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του επαγγελματία - συνεργείου που θα την αναλάβει. Τυχόν κακοτεχνίες από άπειρους τεχνίτες ενδέχεται να επηρεάσουν τη στεγανότητα και κατ’επέκταση την θερμική απόδοση και ασφάλεια του νέου τζακιού.

Αρχικά γίνεται αυτοψία στο χώρο από τεχνικό προκειμένου να πάρει τα μέτρα της υπάρχουσας εστίας και να αξιολογήσει τη γενικότερη κατάσταση του τζακιού. Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από την καταγραφή, η εταιρεία μελετά και προτείνει την κατάλληλη εστία – κασέτα και προσδιορίζει το κόστος. Στις μετατροπές χρειάζεται να δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις οδεύσεις των αεραγωγών ώστε να πετυχαίνεται η επιθυμητή απόδοση και να συμπεριλαμβάνεται στην κοστολόγηση η θερμομόνωση και η επένδυσή τους με γυψοσανίδα.

Ειδικό συνεργείο αναλαμβάνει την αποξήλωση του χώρου καύσης του παλιού τζακιού, την ένωση της καμινάδας με τα νέα υλικά, τη μόνωση της πίσω όψης, την τοποθέτηση εσωτερικών περσίδων στο πάνω μέρος αλλά και εξωτερικά (για παροχή αέρα από εξωτερικό περιβάλλον).

Οι εργασίες ολοκληρώνονται συνήθως σε μία ημέρα.

Copyright TzakiaEnergeiaka.com | All rights reserved.